Game jij graag on-the-go? Kies dan voor een laptop van BTO!

Ben jij iemand die vaak achter de computer een spelletje speelt? Dan is het voor jou geen verassing dat een goede computer voor het gamen erg belangrijk is. Een desktop-pc garandeert absoluut de best mogelijke game-ervaring, maar soms wil je ook wel eens bij vrienden gamen. Het kopen van een gaming-laptop kan een moeilijke beslissing zijn. Er zijn veel dingen om op te letten en te onthouden. Wil je je eigen laptop samenstellen of een kant-en-klare gaming-laptop kopen? Welke specificatie kies je? In deze blog geven we enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken en  zorgeloos te spelen op je nieuwe laptop.

Bespaar niet op de videokaart

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van een gaming-laptop is de videokaart. Een videokaart wordt ook wel een GPU genoemd. Als je games in een redelijke kwaliteit wilt spelen, is de GTX 1050 van NVIDIA goed genoeg, maar een GTX 1060 of hoger, GTX 1070 of GTX 1080 zijn aan te raden. U kunt zowel genieten van virtual reality als van gigantisch mooie realistische beelden. Moderne games worden snel bijgewerkt. Veel games vereisen krachtigere graphics. Als je een echte gamefan bent, wil je  niet gierig zijn met de keuze van een videokaart!

Processor: i5 of i7?

De processor is misschien niet zo belangrijk als de grafische kaart, maar hij speelt wel een belangrijke rol. Daarom moet je bij het kopen van een gaming-laptop letten op de gebruikte processor. De i5-processor en i7-processor zijn perfect voor het draaien van de nieuwste games. Het verschil tussen beide processoren is voor de gemiddelde gebruiker nauwelijks op te merken. Daarom raden wij het ook aan om voor i5 processor te kiezen in combinatie met een wat duurdere videokaart, dan voor een i7 processor met een goedkopere videokaart. Zo zorg je ervoor dat jij in optimale kwaliteit van jouw games kan geniet. We hoeven dit misschien niet te zeggen, maar we  willen  je wel vertellen: koop sowieso geen gaming-laptop met minder dan een i5-processor.

Portable

Het is algemeen bekend dat gaming laptops zwaarder zijn dan notebooks. Je moet jezelf daarom gaan afvragen naar wat voor formaat laptop je op zoek bent. Kies je voor een 14” laptop of toch voor de grote 17”? Elk formaat heeft zijn eigen voor of nadelen. Denk er wel aan dat een 17” laptop een stuk zwaarder én lastiger is om mee te nemen!

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search