Consumeert de mens teveel?

Wij als mensen houden erg veel van het in bezit hebben van bepaalde dingen. We hebben een soort constant verlangen naar meer. Daarom willen we altijd meer luxe voor een voordelige prijs. Dit is uiteraard fantastisch omdat het allemaal mogelijk gemaakt wordt door de toename in technologie en kwaliteit van denkwijze in de afgelopen honderd jaar. Er zijn talloze verlangen van diverse verschillende mensen verspreid over de hele wereld en het is al vaak mogelijk bewezen dat deze verlangen behartigt worden. De kwaliteit van technologie is enorm toegenomen, maar naast de toename in kwaliteit is ook de toegankelijkheid voor elk gemiddeld persoon beter geworden. Hierdoor krijgt men dus ook de keuze uit veel verschillende dingen waardoor de koper kan kiezen om veel te consumeren.

Technologie en de betekenis ervan voor ons

Iedereen gebruikt in zijn dagelijkse leven ongelooflijk veel technologie. Loop je dag maar eens door en kijk wat het eerste punt op de dag is waarvoor je elektriciteit nodig hebt. Als allereerste gebruiken allerlei mensen een digitale wekker om op te staan. Zonder elektriciteit weet bijna niemand meer hoe ze op tijd moeten komen bij hun afspraken in de ochtend. Mensen zijn erg afhankelijk van onze technologie sinds het zo een standaard is geworden dat bijna iedereen er gebruikt van kan maken. De technologie heeft ook veel invloed op onze uitgaven omdat er bijvoorbeeld op geadverteerd kan worden, maar ook omdat wij er zelf diverse producten en diensten op aan kunnen schaffen. Dit stimuleert het consumptie gevoel voor de mens wat leidt tot een toename in gemiddelde consumptie van iedereen.

Eerlijke verdeling of niet?

Dat er veel geconsumeerd wordt over de hele wereld, dat is inmiddels wel helemaal duidelijk. Bijvoorbeeld door een probleem als de opwarming van de aarde wordt ons consumptieniveau nog duidelijker bij onszelf in het gezicht gedrukt. Maar is de verdeling van consumptiemiddelen wel eerlijk over de wereld? Nee, absoluut niet. Westerse landen hebben een veel luxere levensstijl dan niet westerse landen en de gemiddelde levensstijl is erg mooi. In landen zoals deze zijn mooie voorwerpen niet ongewoon. Een goedkope all in one printer of een dure laserprinter kleur all in one zijn voor iedereen beschikbaar.Voordelig maar toch luxe

Zelfs voor mensen die die uiterste luxe niet kunnen veroorloven zijn er alsnog opties om dezelfde luxe toch echt te kunnen ervaren. Namelijk tweedehands of refurbished apparaten. Al gebruikte apparaten of gebruikte apparaten die later weer opgeknapt zijn worden ook verkocht voor een goedkope prijs.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search