Wat zijn de gevolgen van het verkeerd gebruiken van e-liquid?

Bij het verkeerd gebruiken van e-liquid, kan je ervaring met vapen goed verpest worden. Dit zou jammer zijn, want het is helemaal niet zo moeilijk. In deze blog leggen we je uit wat de goede verhoudingen zijn van het mengen van e-liquid en wat de gevolgen zijn wanneer je dit niet op de juiste manier doet.

De PG en VG-vloeistof

Bij het kiezen voor e-liquid moet je rekening houden met het VG en pg-gehalte. VG (Plantaardige glycerine) wordt gemaakt van plantaardige oliën, zoals sojabonen. De vloeistof is geurloos en kleurloos, maar heeft wel een lichte zoete smaak. VG zorgt voor een dikke damp en voelt zacht aan in de keel. PG (Propyleen glycol) is ook geur- en kleurloos en heeft ook een licht zoete smaak. PG is een dunne vloeistof die zorgt voor de smaak en de kriebel in de keel. Wanneer je meer wil weten over de verschillen tussen deze twee vloeistoffen, wijzen we je graag door naar websites zoals Smokesmarter. Zij hebben veel informatie over het vapen en de e-sigaret op de website staan.

De juiste verhouding tussen beide stoffen

Nu je weet wat de PG en VG stoffen inhouden, is het aan jou om deze op de juiste manier te mengen. Daarbij is ook de coil weerstand van belang. Hoe groter deze is, hoe meer PG je naar verhouding bij kunt voegen. Dat is te zien in het volgende rijtje:

0.1 – 0.5              Ohm coil weerstand:     Minimaal 70% VG

0.5 – 1.0               Ohm coil weerstand:     50% VG / 50% PG

1.0 – 2.0              Ohm coil weerstand:     30% VG / 70 % PG

Daarnaast spreekt het voor zich dat je bij een lichte coil weerstand minder nicotine toevoegt dan bij een grotere weerstand. De smaak die je toevoegt is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kunt uit veel verschillende smaakjes kiezen, zoals fruit-, dessert- en tabakssmaken.

Gevolgen van het verkeerd gebruiken van e-liquid

Wanneer je een verkeerde verhouding e-liquid gebruikt, kan dit zorgen voor een vervelende ervaring. Heb je bijvoorbeeld teveel VG vloeistof toegevoegd, kan de damp te dik zijn waardoor de coil eerder kapot gaat. Ook kan de e-sigaret dan verstopt raken. Wanneer je echter teveel PG toevoegt, kan de smaak erg scherp overkomen. Dit zal gaan branden in je keel. Deze factoren zijn allemaal niet positief voor je vape ervaring. Houd hier dus rekening mee en voorkom deze problemen.

Meer weten over e-sigaret?

Wil jij nu meer informatie over e-sigaret, e-liquid of andere zaken dat te maken heeft met vapen? Zoals al eerder aangehaald, kan Smokesmarter jou van genoeg informatie voorzien. Een betrouwbare website die jou graag helpt met het maken van de juiste keuzes.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search