3 tips om te besparen op boodschappen

Er zijn meerdere implementaties die je in je levensstijl kunt doorvoeren om te besparen op je uitgaven. Een hiervoor is bij het doen van boodschappen. Hoewel deze taak door iedereen gedaan moet worden, verschilt het nogal hoeveel mensen uitgeven. De meesten kunnen zeker nog wel hierop besparen. Er zijn dan ook meerdere manieren om te besparen op boodschappen. Daarover lees je in dit artikel!

1. Gebruik maken van aanbiedingen

Natuurlijk is een goede manier van besparen het vinden van aanbiedingen. Denk hierbij aan boodschappen met korting, waardoor je direct minder betaalt, of acties zoals twee voor de prijs van een, waardoor je uiteindelijk dus ook goedkoper uitkomt. Het is hierbij natuurlijk wel van belang dat je alleen iets koopt wanneer je het ook echt wilt gebruiken, anders is het zonde en geef je in totaal misschien zelfs meer geld uit.

Zowel voor boodschappen in de supermarkt als online boodschappen geldt dat aanbiedingen vrij regelmatig te vinden zijn. Er zijn regelmatig acties te vinden zoals korting en ‘twee voor de prijs van een’. Houd dit dus in de gaten en bestel indien mogelijk direct meer wanneer het in de aanbieding is, zodat je op de langere termijn geld kunt besparen.

2. Pakketten in plaats van losse producten

Bij het kopen van boodschappen kom je in veel gevallen goedkoper uit wanneer je pakketten aanschaft in plaats van losse producten.

Een populair voorbeeld hiervan zijn vleespakketten. Stel, je doet online boodschappen en wilt gras gevoerd natuurvlees kopen. Je zult er dan achter komen dat wanneer je voor een vleespakket kiest, je voordeliger uitkomt dan wanneer je vlees los bestelt. Dit komt doordat je als het ware ‘gewaardeerd’ wordt voor een grotere bestelling. Vaak komen hier zelfs extra voordelen bij kijken zoals gratis verzending vanaf een bepaald bedrag.

Het is dus aangeraden om zo veel mogelijk pakketten aan te schaffen, zodat je kunt besparen op je boodschappen.

3. Maak een boodschappenlijstje

Door van tevoren een lijstje te maken met wat je gaat kopen, zul je waarschijnlijk alleen de producten aanschaffen die je nodig hebt. Dit betekent dat je niet van alles en nog wat aanschaft. Maak je geen boodschappenlijstje, dan is de kans relatief groot dat je in de winkel of online toch nog extra producten gaat aanschaffen. Om dit te voorkomen kun je dus een lijstje maken en je hieraan houden. Vooral wanneer je van jezelf weet dat je nog wel eens impulsief kunt winkelen, is dit een verstandig idee. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search