Hoeveel kost een simkaart voor een MiFi router?

Met een MiFi router kun je eenvoudig internetten, zonder dat je gebruik moet maken van een vaste verbinding. Dit is handig in allerlei situaties: op vakantie, op zakenreis, als back-up internet, tijdens een evenement, op de camping, en nog veel meer. Je eigen WiFi-verbinding met een MiFi router is dan ook veel veiliger dan openbare WiFi-netwerken. 

In een MiFi router dien je een simkaart voor internet te gebruiken. Hoeveel kost zo een simkaart eigenlijk? Dat lees je in dit artikel.

Verschillende simkaarten voor MiFi routers

Een sim voor een MiFi wordt ook wel een MiFi simkaart genoemd. Deze zorgt ervoor dat er data verbruikt kan worden, aangezien er een mobiel netwerk is aangesloten.

In theorie kun je eigenlijk alle simkaarten die 4G ondersteunen gebruiken. Toch wordt dit niet altijd aangeraden. Simkaarten met een 06-nummer mogen eigenlijk alleen in mobiele telefoons worden gebruikt. Dit betekent dat je officieel gezien deze niet mag inzetten voor je MiFi. Daarom ontstaan er ook vaak verbindingsproblemen, of worden simkaarten geblokkeerd.

De beste oplossing voor een simkaart voor MiFi routers is daarom een sim met alleen data. Dit wordt ook wel een data only simkaart genoemd. Daarover lees je hieronder meer.

Een simkaart met alleen data

Dit zijn 4G of 5G simkaarten die specifiek ontwikkeld zijn voor apparaten als MiFi routers. Ze bevatten geen telefoonnummer en daarom zijn ze ideaal voor alleen internetten. Tegenwoordig ontvang je vrijwel altijd een 3-in-1 simkaart, waardoor deze sowieso in een MiFi router past.

Hoeveel kost een data only simkaart?

De kosten van een data simkaart zijn vooral afhankelijk van de dekking.

Wil je een simkaart met dekking in Europa, dan kun je deze al verkrijgen voor tussen de 20 en 30 euro (met data erop). Vervolgens kun je opwaarderen naar wens. Gemiddeld betaal je tussen de 5 en 10 euro voor 1 GB (met 1 jaar houdbaarheid).

Een data simkaart voor Nederland is voordeliger: Daarvoor betaal je vaak maar een paar euro per GB. Let er wel op dat deze alleen in Nederland te gebruiken is.

Wereldwijde data simkaarten zijn een stuk duurder, omdat de dekking zo uitgebreid is. Hierbij betaal je vaak al meer dan 20 euro per GB. 

Bepaal dus voor jezelf eerst waar je de MiFi met simkaart gaat gebruiken en kies vervolgens een geschikte sim. Voor welke optie je ook kiest, met een data sim als simkaart voor MiFi routers weet je zeker dat je een goede en stabiele verbinding hebt.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search