Ons advies bij het regelen van de salarissen

De salarisverwerking is een intensieve klus, die bij veel bedrijven leidt tot de nodige stress. Doordat er vaak wijzigingen zijn in de wet- en regelgeving is het lastig om de salarissen op de juiste wijze te berekenen en om een nette salarisstrook te produceren. Als er fouten worden gemaakt, moeten er correcties worden doorgevoerd, die ook weer heel veel tijd kosten. Dit is te voorkomen door de salarisverwerking software van AFAS te gebruiken. AFAS levert deze software voor talloze bedrijven, die samen het salaris verwerken voor miljoenen werknemers.

Minder gedoe en veel tijdwinst

Lang niet bij elk bedrijf dat zelf de salarisverwerking doet worden veel fouten gemaakt, maar er is alleen een enorme tijdsinvestering nodig om de salarisverwerking op het juiste niveau te doen. Met name het invoeren van de urenadministratie en de declaraties van werknemers kost enorm veel tijd. Dat kun je met een salarispakket beter regelen. Het salarispakket van AFAS bevat daarnaast bijna 100 interne controles op de wet- en regelgeving, die ervoor zorgen dat fouten worden voorkomen.

Dubbel werk elimineren

Werknemers van een bedrijf doen hun urenadministratie vaak in een extern softwarepakket. Declaraties worden vaak nog met behulp van bonnetjes of per e-mail ingediend. Op de salarisadministratie moeten al die gegevens handmatig worden verwerkt. Per werknemer is de afdeling salarisverwerking daar lang mee bezig. Als er gebruik wordt gemaakt van het salarispakket van AFAS krijgen de werknemers een app op hun smartphone. Die wordt gebruikt om in het salarispakket rechtstreeks de urenadministratie, declaraties en ziekmeldingen in te voeren. De app wordt ook gebruikt om persoonlijke gegevens te wijzigen en om de salarisstrook te verstrekken.

Direct voordeel

Door gebruik te maken van de salarissoftware van AFAS heeft een bedrijf direct voordeel. Het belangrijkst is de enorme tijdwinst die wordt geboekt. Controles van de door de werknemers ingevoerde gegevens zorgen ervoor dat er geen rare dingen in het systeem kunnen worden gezet. De salarissoftware is beschikbaar voor bedrijven die zelf hun administratie doen, en voor bedrijven die een extern bureau inhuren. Dat bureau maakt gewoon gebruik van de software en er is een koppeling met het reguliere administratiesysteem van het bedrijf.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search