10 originele tips voor een geslaagde moederdag

Op de tweede zondag van mei is het weer zover, Moederdag! De dag waarop we de moeders even in het zonnetje mogen zetten. Wil jij je moeder of vrouw verrassen met een leuk kado of een lief gebaar? Speciaal voor jou zet ik 10 Moederdag kado ideeën op een rijtje en lees je hoe je deze Moederdag met leuke activiteiten en mooie kado’s tot een onvergetelijke dag kan maken. Denk aan een ontbijtje, een wellness pakketje, een fotoboek of een kant-en-klaar moederdag boeket. In deze blog lees je er alles over!

Tip 1 – Begin de dag met ontbijt op bed

Moederdag ideeën en kado’s zijn soms lastig te bedenken, want hoe maak je deze dag zo speciaal mogelijk? De eerste tip is makkelijk. Start deze Moederdag met een heerlijk ontbijt op bed! Warme croissantjes, verse sinaasappelsap en een zachtgekookt eitje: laat de dag in ieder geval beginnen met een feestelijk ontbijt. Hierbij heb je gelijk de mogelijkheid om je moeder te verrassen met een kado en haar te bedanken voor haar goede zorgen. Dat is misschien wel het beste Moederdag kado wat je haar kan geven!

Tip 2 – Geef een bosje bloemen

Iedere moeder is gek op bloemen! Je kunt jouw moeder dus op een heel mooie manier verrassen met een prachtig bosje bloemen. Je kunt deze kopen bij een lokale bloemenzaak en helemaal zelf samenstellen. Maar ook online bloemisten hebben tegenwoordig prachtige kant-en-klare Moederdag boeketten die ook nog eens supersnel thuisbezorgd worden door heel Nederland. Dus of je nu bloemen wil laten bezorgen in Arnhem, Amersfoort of Amsterdam: dit is vrijwel altijd snel mogelijk, ook op zondag!

Tip 3 – Bedank haar in een mooie speech

Hoewel de kado’s al heel veel waardering uitspreken, mag je ook best benoemen dat je blij bent met je moeder. Vertel haar in een mooie speech hoe dankbaar je bent voor alles wat ze voor je doet en hoeveel je van haar houdt.

Tip 4 – Geef je moeder een dagje vrij

Deze dag is een dag waarop we onze dankbaarheid en waardering tonen voor onze moeder en alles wat ze voor ons doet. Daarom is het is voor haar wel fijn om een keertje niet na te hoeven denken over de was, het schoonmaken of andere huishoudelijke zaken. Geef je moeder een goed boek en laat haar ontspannen, terwijl jij de was en het schoonmaken onder je hoede neemt. Neem ’s avonds het koken voor je rekening of neem je moeder mee uit eten. Mocht dit allemaal niet zo lukken, dan kan je er altijd nog voor kiezen om een pizza of een andere lekkere maaltijd thuis te laten bezorgen. 

Tip 5 – Vraag subtiel naar een langgekoesterde wens

Heeft je moeder stiekem al heel lang de wens om een nieuwe telefoon te kopen? Of om mooie oorbellen te krijgen? Probeer erachter te komen wat er op het verlanglijstje staat en verras je moeder ’s ochtends bij het ontbijt met een kado wat er op dit wensenlijstje staat.

Tip 6 – Ontwerp je eigen fotoboek!

Moederdag tip nummer 5 werkt ook altijd goed: een fotoboek. Wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt fotoboek als moederdag kado, speciaal ontworpen voor je moeder? Via een aantal sites kun je er gemakkelijk één samenstellen. Kies de foto’s van bijvoorbeeld een vakantie, voeg deze samen in het fotoboek en personaliseer het album naar eigen smaak. Of wat dacht je van een mooie foto gedrukt op een canvasdoek? Ook deze zijn gemakkelijk te krijgen via verschillende webshops. Bekijk ook de leuke betaalbare cadeautjes op de website van Hema!

Tip 7 – Geef een wellness pakket

Moeders rennen elke dag heel wat af en verdienen daarom wel eens wat tijd om te relaxen en te ontspannen. Kijk daarom voor een bon voor de Sauna of stel zelf een pakketje samen met een masker, lekkere zeep of bodylotion. En geef daarbij de belofte dat jij, op haar ontspanningsavondje/dagje, even de zaken waarneemt en alles van haar overneemt.

Tip 8 – Dagje weg

Moederdag valt op de zondag. Er zijn op deze dagen genoeg leuke dingen te doen! Zo kun je je moeder, met de rest van het gezin, meenemen naar Scheveningen voor een dagje wandelen op het strand of kun je met haar gaan shoppen in bijvoorbeeld Batavia stad. Een leuke verrassing om je moeder ’s ochtends op Moederdag mee blij te maken. De wetenschap dat ze er even een hele dag uit is maakt deze dag vast tot een fantastische dag.

Tip 9 – Zelfgemaakte gifts

Een zelfgemaakt kado of knutselwerkje is altijd leuk om te krijgen. Het is ten slotte altijd leuk om iets te krijgen waarvan je weet dat er moeite voor gedaan is. Knutselen is zeker leuk om te doen met kleine broertjes en zusjes, die het altijd leuk vinden om een knutselwerkje in elkaar te zetten. Leuke knutselideeën vind je op www.moederdag.net/knutselen

Tip 10 – Elke dag is Moederdag

Het is super mooi om één dag per jaar stil te staan bij een van de meest belangrijke personen in je leven. Maar dat mag natuurlijk ook vaker dan één keer per jaar! Verras haar soms spontaan met een kado of een lief gebaar, want je dankbaarheid mag je ook door het hele jaar heen tonen. Een laatste tip: moeders zeggen vaak dat ze deze dag overbodig vinden maar niets is minder waar. Want ze vinden het zeker leuk om op een speciale dag alle aandacht te krijgen, dus doe je best! 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search