Duitse auto’s voordelig importeren

Denk aan Duitse sportwagens en auto’s zoals BMW’s, Audi’s, Porsches, die allemaal synoniem zijn met forse prijskaartjes. En inderdaad, Duitse auto’s staan bekend als het toppunt van luxe en dus, ook uiteindelijk vrij prijzig.

Duitse auto’s staan ook bekend om hun precisietechniek en hun gedurfde en agressieve uiterlijk, en daarom worden vooral hun sportauto’s over de hele wereld geroemd. Als je er een bezit, betekent dat meestal dat je hebt bereikt waar je wilde zijn, of dat je er in ieder geval aankomt, en met een Duitse auto kom je er snel.

Maar zijn er ook goedkope Duitse sportwagens, die misschien niet zo bekend zijn als hun luxe tegenhangers? Blijkbaar zijn die er. En we hebben er een paar voor je opgegraven.

Hier vindt je goedkope Duitse sportwagens die alle gearheads groen van jaloezie zouden maken. Vooral zij die nog steeds denken dat Duitse sportwagens natuurlijk duur moeten zijn. Welke van deze trekt uw verbeelding?

Bij het woord Volkswagen denkt men niet meteen aan sportwagens. Volkswagen is het meest bekend om de eigenzinnige Beetle, de zuinige Jetta en de vernuftige Golf dan om auto’s die de besten op circuits kunnen overtreffen, ook al zijn het amateurs.

Laten we nu de magische woorden zeggen: Volkswagen Karmann Ghia. Dit was een prachtige sportwagen uit de jaren ’70 die leuk was, mooi ontworpen, en zijn eigenaars genoeg sensatie gaf om er met liefde aan terug te denken. Reden genoeg waarom er meer dan 445.000 van zijn gemaakt en verkocht. Vooral omdat dit een auto was die met de hand werd gebouwd, niet machinaal.

2001 Audi TT: de van de Golf afgeleide sportwagen

De Audi TT Mk 1 kwam uit in 1999 en bleef staan tot 2006, en hij kwam vrijwel zoals het model dat eerder op de autosalons debuteerde. Hij zag er retro uit, met een aluminium carrosserie voor moderniteit, zittend op een Volkswagen Golf Mk 4 platform.

De 1,8-liter motor, met een turbocompressor als optie, leverde behoorlijk gave pk’s tussen de 180 en 220 en liep op een Quattro vierwielaandrijving. De TT liep zo goed als hij eruit zag, hoewel hij tegenwoordig wordt overschaduwd door anderen en vrij goedkoop op de tweedehandsmarkt te vinden is.

Tip: Auto importeren uit Duitsland | 4-stappenplan (Kopen, Werkwijze, Tips)

Een goedkope Porsche? Klinkt te mooi om waar te zijn, niet? Maar een Porsche 944 uit de jaren ’80 is best redelijk op de tweedehandsmarkt, en om geen andere reden dan dat hij gewoon obscuur en over het hoofd gezien genoeg is. Het is een zeer goed uitgebalanceerde sportwagen, met een Porsche motor, een aflopende neus, en uitpuilende spatbord flares die maken het kijken en lopen pretty awesome.

Dus nee, het heeft niet de legendarische flat-six, maar het is nog steeds veel sensatie voor zijn prijs, en kan natuurlijk-aspiratie worden verkregen voor een nog zuiniger kopen, of turbo voor maximale snelheid.

2003 BMW Z4: de succesvolle opvolger van de Z3

De Z4 pakte in principe alle problemen van de Z3 aan en kwam groter, met een stijver chassis, en met meer vermogen. Wat kun je nog meer vragen van een sportwagen? De 3.0-liter zes-in-lijn motor leverde een koele 230 paarden en een 0-60 mph sprint van 5,9 seconden.

De achterwielaandrijving maakte het leuk om met de auto te rijden en hij werd ontworpen door Anders Warming, voorheen het hoofd van MINI designs, een beetje zijn tijd vooruit als de waarheid wordt verteld.

2000 Porsche 911: Een plotselinge verschuiving van vroeger

De Porsche 911 van 1998, type 996, betekende een enorme verandering ten opzichte van de erfenis van de 911, omdat hij de 34 jaar oude luchtgekoelde motor verruilde voor een watergekoelde motor. Bovendien onderging het ontwerp van de 911 een grondige revisie, uitgevoerd door de bekende auto-ontwerper Pinky Lai.

Uitgelicht: BPM berekenen & Alles over de BPM aangifte

911 puristen waren tegen de auto en noemden het het einde van de echte 911. De vrees voor motorpech deed de verkoop verder dalen. Vandaag kan je een Porsche 911 uit 2000 kopen voor minder dan 20.000 dollar, wat volgens ons een koopje is, aangezien dit een auto is die je met veel plezier rijdt.

2009 Mercedes-Benz CLS 550: De eerste vierdeurs Coupe

De CLS 550 werd door Mercedes-Benz op de markt gebracht als de allereerste vierdeurs coupé en werd ontworpen door Michael Fink, de man achter de Maybach 57 en 62. Hij is stijlvol en ziet er geweldig uit, plus hij heeft alle praktische eigenschappen van een sedan. Helaas hebben niet veel mensen de auto zo goed begrepen, en daarom is hij nu goedkoop.

Hoewel er ook een duurdere AMG 63 versie was, werd de standaard CLS 550 aangedreven door een 5.5-liter V8 die meer dan 380 paarden leverde voor een opwindende, maar ook veilige en comfortabele rit.

1997 Porsche Cayman (en Boxster): Alleen sensatie, geen morsen

De Porsche 911, 996 is een van de goedkoopste Porsches die je kunt krijgen. Maar de Boxster en zijn hardtop, vast-dak tweeling, de Cayman zijn ook vrij betaalbaar. Ze zijn geweldig om te rijden en u kunt kiezen voor de Boxster om de wind door uw haren te laten waaien, en rustiger te blijven terwijl u in de Cayman rijdt.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search