Collageen shoppen: welke variant kopen?

Collageenpeptiden worden meestal beschouwd als de beste vorm van collageen om in te nemen. Gehydrolyseerd collageen moet worden genomen als een persoon een collageen supplement wil nemen. Gehydrolyseerd collageen betekent dat het collageen is afgebroken tot kleine peptiden, die voor het lichaam gemakkelijk te verteren zijn.

Het consumeren van collageen met vitamine C geeft het lichaam de beste kans om optimaal te profiteren van het geconsumeerde collageen. Vitamine C optimaliseert de biologische beschikbaarheid van het collageen supplement, omdat het essentieel is voor de synthese van collageen. Als je collageenpeptide supplementen koopt, is het aan te raden om de gearomatiseerde versies over te slaan en altijd op zoek te gaan naar certificering door een derde partij.

Wat is de beste collageen voor jou? Het kiezen van het beste type collageen hangt ook af van specifieke gezondheidsdoelen.

Voor het behoud van de elasticiteit en hydratatie van de huid en voor gezonde ogen, botten en wondgenezing: Probeer een tot twee porties per dag van marien collageen, dat hoog is in type 1 collageen of rundercollageen, om hoge hoeveelheden van zowel type 1 als 2 collageen te krijgen. Gewoonlijk kan 2,5 tot 10 gram collageenpeptiden die 8 tot 12 weken lang dagelijks oraal worden ingenomen, de huid gezond maken.

Tegen gewrichtspijn en ontstekingen: Voeg dagelijks één tot twee porties collageen type 2 uit biologische botbouweiwitten of rundercollageen toe. 10 gram collageenpeptiden dagelijks ingenomen in een of twee verdeelde doses gedurende drie tot vijf maanden werken goed tegen gewrichtspijnen.

Voor een gezond darmkanaal: Streef naar één tot drie porties biologisch beenderbouweiwit per dag.

Zoek collageenproducten die afkomstig zijn van met gras gevoederde, van weilanden afkomstige (in het geval van rundercollageen) of in het wild gevangen bronnen (voor collageen uit zee).

Wat zijn de verschillende soorten collageen?

Er zijn 16 verschillende soorten collageen. De meest onderzochte soorten collageen zijn echter de typen I, II en III. Collagenen zijn minuscule draden van eiwitten in de huid. Wanneer mensen jong zijn, blijven deze eiwitdraden strak. Maar naarmate men ouder wordt, beginnen de uiteinden van deze eiwitten te rafelen. Collageen is een van de meest overvloedige eiwitten in het lichaam. Collageen is het belangrijkste structurele eiwit dat het bindweefsel vormt in het hele lichaam, van de huid tot botten, spieren, pezen en ligamenten. Men kan zeggen dat collageen de lijm is die alles bij elkaar houdt.

Type I collageen:

Het wordt meestal beschouwd als het beste voor de huid. Het is het meest voorkomende type collageen in het lichaam.

Dit collageen houdt de niveaus van collageen in de huid, haar of nagels in stand.

De niveaus van collageen van type I beginnen rond de leeftijd van 25 jaar af te nemen.

Omdat het zo overheersend is in het bindweefsel, kan de afname van type I collageen worden waargenomen wanneer de huid begint te verslappen, fijne lijntjes verschijnen, nagels broos worden en het haar dunner wordt.

Collageen van type I is echter niet alleen een stof die met schoonheid te maken heeft. Het is ook een belangrijk bestanddeel van pezen, organen en botten. Dit maakt het een essentieel onderdeel van elk dieet of wellness routine. Collageenpeptiden bestaan voornamelijk uit collageen van type I.

Type II collageen:

Een ander veel voorkomend type collageen dat in supplementen te vinden is, is type II collageen.

Hoewel het iets minder voorkomt in het lichaam dan collageen van type I en II, is het uiterst belangrijk.

Het is het belangrijkste bestanddeel van kraakbeen en uiterst gezond voor het skelet.

Actieve mensen die een beroep moeten doen op hun gewrichten kunnen ook baat hebben bij het toevoegen van type II collageen aan hun dieet. Kraakbeencollageen is opgebouwd uit collageen van type II.

Type III collageen:

Type III collageen is ook te vinden in de vitale eiwitten lijn van collageen producten.

Type III wordt meestal gevonden in reticulaire vezels, zoals in het beenmerg.

Het wordt meestal gevonden naast type I collageen in het lichaam.

Vitale proteïnen, collageenpeptiden en zeecollageen zijn rijk aan collageen van type I en III.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search