Geld verdienen: Top 10 beste Bijbaantjes voor Drukke Studenten

Op zoek naar wat extra geld verdienen terwijl je studeert? Hier zijn 10 bijbaantje ideeën die zelfs de drukste studenten in 2021 kunnen oppakken om een beetje bij te verdienen. Deze ideeën vereisen niet veel (of geen) geld en ervaring, wat ze perfect maakt voor studenten.

Video-afschrift: Als de afgelopen zes maanden ons iets geleerd hebben, dan is het dat er van de ene op de andere dag veel kan veranderen. Als je student bent en deze video bekijkt, ben je waarschijnlijk niet in de situatie waarin je een jaar geleden dacht te zijn. En misschien ben je daarom op zoek naar bijbaantje ideeën. 

Het is altijd fijn om een andere inkomstenstroom te hebben, maar vooral nu de arbeidsmarkt echt wankelt, is het geweldig om een bijbaantje te hebben waar je nieuwe vaardigheden kunt leren en die op je cv kunt zetten om concurrerend te zijn. 

Bovendien zijn bijbaantjes gewoon leuk. 

Daarom ga ik 10 bijbaantjes delen die perfect zijn voor studenten. Ik heb de bijbaantjes op deze lijst gekozen omdat ze weinig kapitaal vergen, wat een deftige manier is om te zeggen dat je niet veel geld nodig hebt om te beginnen. En ze zijn ook heel gemakkelijk om mee te beginnen, je hoeft geen uitgebreid arbeidsverleden te hebben om bij een van deze te slagen.

Nu ga ik snel door deze lijst heen. Laten we meteen met deze lijst beginnen, zodat je na afloop van deze video met je volgende bijbaantje of vijf aan de slag kunt.

Wacht niet tot iemand anders het doet. Neem jezelf aan en begin de lakens uit te delen.

1. Freelance schrijver

Het eerste bijbaantje idee is om freelance schrijver te worden. Nu zul je misschien denken: Ik ga niet veel geld verdienen als freelance schrijver. Luister, je bent nog maar net begonnen. Dit is niet het moment om kieskeurig te zijn over hoeveel je startsalaris zal zijn. Dit is de tijd om te beginnen naam te maken, zodat je over een paar jaar kunt vragen wat je wilt. 

Als je goed bent in schrijven en je wilt van die vaardigheid gaan profiteren, ga dan naar sites als Fiverr, Upwork, 99 Designs, en Guru. Op die sites kun je zien hoe andere freelancers zichzelf aanprijzen. 

En hier is een kleine tip: kies een niche. 

Ja, er zijn een heleboel schrijvers in deze wereld. Over welke onderwerpen ben je echt goed in schrijven? Ben je grappig? Ben je echt goed in wetenschappelijke dingen? Gebruik dat om je eerste klanten te helpen vinden, want ze zoeken precies naar jou en niet naar een generalist. 

2. Virtueel assistent

Het tweede bijbaantje idee is om virtueel assistent te worden. In dit soort rollen help je iemand anders zijn leven en zijn zaken georganiseerd te houden. Je zult misschien iets minder moeten beginnen verdienen, maar virtuele assistenten kunnen tot €50 verdienen.

Sommige mensen besluiten echter dat een baan als virtueel assistent hen niet echt op weg helpt naar grotere ambities in het leven, en daarom is het derde bijbaantje idee misschien beter. 

3. Verhuur online Airbnb ervaringen

Als je nog niet eerder van dit idee gehoord hebt, is het om online Airbnb ervaringen te verhuren. Misschien heb je al een tijdje niet meer op Airbnb gekeken omdat je niet op reis bent geweest. Begrijpelijk. 

Airbnb is begonnen met deze heel leuke functie waarbij mensen andere delen van de wereld kunnen verkennen via online ervaringen. 

Het zijn rondleidingen, lezingen, en lessen die helemaal online plaatsvinden. 

En de mensen die gastheer zijn vragen er geld voor. Iemand organiseerde een cursus tarotlezen en verdiende in twee maanden meer dan 11.000 euro. Een ander organiseerde een cursus pasta maken en verdiende 20.000 euro in een maand. Er valt hier echt geld te verdienen. 

Nogmaals, ga naar het platform, kijk wat andere mensen doen, zoek je niche, en breng die dan hard op de markt. Mensen zullen in verschillende steden gaan zoeken, maar je moet ook pro-actief zijn om mensen zover te krijgen dat ze jouw ervaring uitproberen.

4. Word een tester

Het vierde bijbaantje idee is om een gebruiker-tester te worden. Dit houdt nu niet in dat je je lichaam aan de wetenschap moet verkopen. In plaats daarvan ga je naar sites als usertesting.com, copytesting.com, en respondent.io en bied je aan om nieuwe apps en producten en online websites uit te proberen en bedrijven te laten weten wat je ervan vindt.

Deze jobs betalen niet super goed. Ze betalen ongeveer €10 per vijf tot 25 minuten. Maar de laatste keer dat ik keek, kun je voor €10 een behoorlijk goede pizza krijgen. Ik wist niet eens van deze volgende bijbaan af tot ik deze lijst begon samen te stellen. 

5. Verkoop op Canva

De volgende bijbaantje is om je foto’s en illustraties aan Canva te verkopen. Ik heb het vaak over Canva gehad omdat ik Canva graag gebruik om sociale media berichten en banners voor mijn dropshipping winkels te maken. Ik weet dat als ik Canva gebruik, er altijd die optie is om foto’s en illustraties te gebruiken waarvoor een licentietarief geldt.

Wel, het blijkt dat die foto’s en illustraties zijn ingezonden door Canva medewerkers die per inzending ergens van €70 tot €700 verdienen, afhankelijk van hoeveel mensen die foto of illustratie gebruiken. 

Dus als grafisch ontwerpen of fotograferen je ding is, log dan in op Canva en word een bijdrager. 

Je hebt niets te verliezen en potentieel veel geld te verdienen. En een heel goed ding om te vermelden is dat je Canva niet-exclusieve rechten op de foto’s geeft, wat betekent dat je die foto’s nog steeds elders kunt verkopen.

6. Verkoop Canva sjablonen op Fiverr

Laten we het bij Canva houden voor dit volgende bijbaantje idee. Het is om Canva sjablonen te verkopen op Fiverr. Nu moet je, om dit echt te begrijpen, een Canva Pro lid zijn, want als je eenmaal een Canva Pro lid bent, zul je zien dat er heel veel sjablonen zijn die je kunt gebruiken voor uitnodigingen en brochures die er al geweldig uitzien en die je alleen nog maar op kleine details kunt aanpassen. 

Welnu, het blijkt dat je deze sjablonen ook zelf kunt ontwerpen, en ze op Fiverr kunt verkopen voor een paar euro tot een paar honderd euro, afhankelijk van hoe gewild je ontwerpdiensten zijn.

Ik had daar zelfs nog nooit van gehoord. Dit is er dus een om op te springen als je van dit soort grafisch illustratiewerk houdt.

7. Begin een Podcast

Een ander bijbaantje idee voor jou is om een podcast te beginnen. Nu is dit niet een bijbaantje waarbij je meteen geld gaat verdienen. In feite heb je misschien gemerkt dat de baantjes waarmee je meteen geld verdient meestal baantjes zijn die niet echt goed betalen. 

De baantjes waar je vooraf met tijd en energie in moet investeren zijn de baantjes die je kunt opschalen.

Podcasting is er daar een van. Als je eenmaal een populaire podcast hebt opgebouwd, zullen mensen je gaan betalen voor sponsoring. En dat is het moment waarop je kunt beginnen op te schalen tot zelfs zo’n zes-cijferig-per-maand euro bedrag.

8. Schrijf een Ebook

Heb je nog een bijbaantje idee nodig? Natuurlijk heb je dat. Je kijkt naar een lijst van 18 bijbaantje ideeën. Je moet hier wel hongerig zijn naar ideeën. Deze is om een eboek te schrijven. Deze heb ik ook echt gedaan en ik heb er redelijk wat succes mee gehad.

De sleutel tot het schrijven van een eboek is dat je je categorie verstandig kiest. 

Als je er gewoon met getrokken geweren in gaat en mysterie thrillers schrijft, wel, dan zal het moeilijk zijn om op te vallen. Doe wat onderzoek, Google wat rond. Er zijn een paar goede gidsen die je hiermee op weg helpen. Je zult er eerst werk in moeten steken voor je geld begint te zien. Maar nogmaals, je kunt het succes opschalen. 

9. Wees een merkambassadeur

Als je wel meteen geld wilt gaan verdienen, probeer dan merkambassadeur te zijn. Dat is ons volgende bijbaantje idee, en misschien heb je deze mensen zelfs al op de campus gezien. Merkambassadeurs delen meestal monsters uit, en maken mensen enthousiast voor een merk. 

Nu is het loon niet zo geweldig, maar de uren zijn meestal vrij flexibel en je krijgt marketing ervaring op de grond. Letterlijk, niets zal je betere verkoopvaardigheden bijbrengen dan koude verkoopervaring. 

10. Bied transcriptie diensten aan

Deze volgende bijbaan levert je ongeveer €30 per uur op, wat eigenlijk best goed is. En nog beter, je kunt het in je pyjama doen. Het gaat om transcriptie-diensten. 

Wat zijn transcriptiediensten? Wel, telkens als iemand een video of een podcast maakt en hij wil dat al die tekst in gesproken vorm in geschreven vorm getranscribeerd wordt, huurt hij een transcriptie-dienst in. 

Dit is niet het meest intellectueel veeleisende werk. 

Je zet gewoon je koptelefoon op, luistert naar iemand die spreekt, en schrijft op wat je hoort. Niettemin, als je wat extra geld wilt verdienen, is dit een prima bijverdienste om mee te beginnen.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search