Hoe lease je voordelig een auto?

Als je na lang wikken en wegen het leasen van een auto hebt verkozen boven het kopen van een auto, is het tijd om te kijken naar welke auto je gaat leasen. Het uitgangspunt is voor vele mensen om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Op deze manier kan je namelijk veel geld besparen. Echter zijn er verschillende dingen waar je op moet letten om goedkoop een auto te leasen. Om hier meer duidelijkheid over te scheppen, zal dit artikel enkele tips geven om zo voordelig mogelijk uit te zijn bij het leasen van een auto.

Brandstof

Als eerste is het belangrijk dat je kijkt naar het soort brandstof dat je auto gebruikt. Zeker in de huidige tijden kan een benzine auto erg duur zijn. Elektrisch leasen is hierbij dan een voordeligere optie nu de benzineprijzen door het dak gaan. Houd hierbij wel rekening mee dat het plaatsen van een laadpaal dicht bij huis een efficiënte, maar ook kostbare optie kan zijn. Op deze manier kan je langere tijd genieten van een oplaadpunt aan huis, wat ervoor zorgt dat je niet uren bij een tankstation hoeft te wachten totdat je auto is opgeladen.

Model

Zodra je een besluit hebt genomen over de soort brandstof van de auto, is het tijd om te kiezen voor het model. Verschillende modellen hebben namelijk verschillende prijzen. Het is hierbij dus belangrijk dat als je goedkoop uit wilt zijn, je kiest voor een niet te duur model. De kleinere auto’s zijn vaak goedkoper en hebben de laagste maandelijkse leasetermijn. Wees je er wel van bewust dat er wel in de auto moet passen wat je mee wilt nemen. Het zou namelijk enorm vervelend zijn als je na een tijd moet wisselen van auto omdat hij te klein blijkt te zijn. Het belangrijkste hierbij is dan ook: kies bewust. 

Occasion

De laatste tip voor een voordelige manier van leasen is een occasion te leasen. Een occasion leasen is namelijk een goede optie om een luxueuzer model te kiezen voor een lagere prijs. Op deze manier hoef je dus niet meteen voor het kleinste model te gaan als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn. Wees niet bang dat een tweedehandsauto minder hygiënisch is dan een gloednieuwe auto, want deze worden grondig gereinigd voordat ze aan je worden meegegeven. Geen reden dus om hier niet voor te kiezen. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search