Het verschil tussen paypal en ideal

PayPal en iDEAL zijn beide online betaalsystemen die worden gebruikt om geld te verzenden en te ontvangen via het internet. Hoewel ze beide diensten bieden om geld over te maken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee systemen.

Internationaal betaalsysteem

Ten eerste is PayPal een internationaal betaalsysteem, terwijl iDEAL alleen beschikbaar is in Nederland. Dit betekent dat u met PayPal geld kunt verzenden en ontvangen van mensen over de hele wereld, terwijl dit met iDEAL alleen binnen Nederland mogelijk is. Achteraf betalen is bij beide opties niet mogelijk.

Betaalmethode vs Paypal

Een ander belangrijk verschil is dat PayPal een e-wallet is, terwijl iDEAL een betaalmethode is. Dit betekent dat u met PayPal geld kunt verzenden en ontvangen zonder dat u hiervoor een rekening nodig heeft bij een bank. Bij iDEAL moet u wel een rekening hebben bij een Nederlandse bank om gebruik te kunnen maken van deze betaalmethode.

Creditcard functies

Daarnaast biedt PayPal ook creditcard functies, wat betekent dat u met uw PayPal-account kunt betalen bij winkels die creditcardbetalingen accepteren. iDEAL biedt deze functie niet, wat betekent dat u alleen geld kunt verzenden en ontvangen via deze betaalmethode.

Vergoeding

Een ander belangrijk verschil tussen PayPal en iDEAL is dat PayPal vaak een kleine vergoeding vraagt voor het gebruik van hun diensten, terwijl iDEAL gratis is voor consumenten. Dit betekent dat u met iDEAL geen extra kosten heeft voor het verzenden en ontvangen van geld, terwijl u bij PayPal wel extra kosten kunt incalculeren.

In samenvatting zijn PayPal en iDEAL beide handige manieren om geld te verzenden en te ontvangen via het internet, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. PayPal is een internationaal betaalsysteem en e-wallet met creditcard functies, terwijl iDEAL alleen beschikbaar is in Nederland en alleen geld verzenden en ontvangen mogelijk maakt. Bovendien is PayPal vaak niet gratis, terwijl iDEAL wel gratis is voor consumenten.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search