De juiste oprijplaten kopen?

Bij het op en afrijden van auto’s, motoren, machines en kruiwagens van jouw aanhanger kunnen oprijplaten worden gebruikt, maar wat is nou de juiste keuze? In deze blog gaan wij proberen jou zo goed mogelijk te helpen met een keuze maken. Wij zullen gaan praten over de verschillende materialen van oprijplaten en de juiste afmetingen. Hopelijk kan jij de juiste keuze maken na deze blog!

Welke afmetingen moeten mijn oprijplaten hebben?

Voor professioneel gebruik is er een groot aantal oprijplaten te koop. Het laadvermogen, de lengte en de vorm van de oprijplaat aanhanger zijn van belang om te bepalen wat de oprijhoek en de belasting is. Dit is te berekenen met een handige rekenformule: als je een voertuig moet laden met een oprijhoogte van 45 cm en een stijging van 30% dan reken je als volgt; oprijhoogte in cm (45) delen door de max. hellingshoek (30) x 100 = de lengte van de oprijplaten.

Zijn kunststof oprijplaten iets voor mij?

Kunststof oprijplaten zijn gemakkelijk om mee te werken omdat ze erg licht zijn, laden en lossen wordt hierdoor dus makkelijker. Kunststof oprijplaten zijn de goedkoopste optie als je ze vergelijkt met stalen of aluminium oprijplaten. Ook zijn ze lichter dan stalen oprijplaten. Kunststof oprijplaten zijn ook duurzaam omdat ze goed bestand zijn tegen slijtage, hierdoor gaan ze jaren mee.

Vandaag de dag hebben de meeste aanhangers een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Stalen oprijplaten kopen?

Oprijplaten van staal zijn de meest stevige optie, dit is handig als je een zware lading wilt vervoeren zoals machines of auto’s. Maar deze oprijplaten zijn wel aan de zware kant, ook zijn ze gevoelig voor roestvorming, daarom adviseren wij om gegalvaniseerde of roestvrijstalen oprijplaten aan te schaffen. Gegalvaniseerde oprijplaten moet je wel goed op blijven bergen omdat deze iets minder goed bestand zijn tegen roest.

Aluminium oprijplaten, de lichtste keuze!

Ben je vaak aan het sjouwen met jouw oprijplaten? Dan kan je het beste kiezen voor oprijplaten van aluminium, deze zijn het lichtst en hebben soms handvaten. Hierdoor kan je ze makkelijk verplaatsen. Aluminium oprijplaten roesten niet dus zijn erg duurzaam en gaan bij goed gebruik jaren mee. 

Let wel goed op wat je vervoeren wilt, wij adviseren namelijk toch lange oprijplaten van staal bij het vervoeren van zware voertuigen. Dit komt omdat: hoe langer de oprijplaat, hoe lager de oprijhoek en hoe minder kracht je nodig hebt om de aanhanger op te komen. 

Verschillende oprijplaat soorten

Je hebt verschillende soorten oprijplaten: recht, gebogen of opklapbaar. De meest voorkomende zijn rechte oprijplaten, deze kan je makkelijk opbergen, zelfs vaak onder de laadvloer. Bij lage voertuigen en machines worden vaak gebogen oprijplaten gebruikt, dit zodat er geen ‘diepe hoek’ ontstaat tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de aanhanger. Aluminium opklapbare oprijplaten zijn gemakkelijk mee te nemen.

Meer informatie over oprijplaten van Aanhangwagendirect?

Heb je jouw keuze paraat? Aanhangwagendirect.nl heeft een ruim assortiment oprijplaten te koop. Weet je nog niet precies welke oprijplaten jij wilt? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij kunnen jou de juiste informatie geven over jouw vragen van oprijplaten. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search