Speel je favoriete nummers op een keyboard

Bijna alle nummers die ooit geschreven zij kunnen nagebootst worden op een keyboard, daarom is een keyboard een geweldig instrument. Een keyboard is voor iedereen omdat er veel verschillende stijlen op gespeeld kunnen worden. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een keyboard, is het belangrijk om te weten welke je wilt. Wil je een keyboard met 88 toetsen, of toch liever met 58 toetsen?

De kleur van de toetsen op een keyboard

De toetsen op een keyboard hebben twee verschillende kleuren: zwart en wit. De meerderheid van de toetsen zijn zwart, de andere zijn zwart. De witte toetsen hebben de eerste zeven letters van het alfabet als naam gekregen, namelijk A tot en met G. De zwarte toetsen zijn ‘halve noten’. Een hele rij met witte toetsen was te onoverzichtelijk, daarom zijn er zwarte toetsen ontstaan. Met behulp van de zwarte toetsen in een keyboard kon je gemakkelijker de witte toets opzoeken. Een keyboard is echter niet altijd wit met zwart geweest. Vroeger werd ivoor gebruikt om een orgel te maken. Vanaf 1940 pas kwamen er alternatieven voor ivoor op de markt. Later kwam er een verbod op het de handel van ivoor. Vanaf dat moment werden de toetsen gemaakt van hout met een laagje kunststof erop. Als het verbod op ivoorhandel er nooit was gekomen, hadden we wellicht nog steeds toetsen van ivoor.

De historie van een keyboard

De geschiedenis van een keyboard ligt bij de orgel. Een orgel had een te groot formaat voor de woonkamer en het was niet te dragen. Men zocht dus voor wat anders. De Amerikaan Bob Moog bouwde in 1964 een synthesizer, wat de voorloper van een keyboard is. Het eerste keyboard is ontstaan rond 1980, dit was gebaseerd op een synthesizer.

Een keyboard kopen

Wil jij ook graag een keyboard aanschaffen? Of ben je op zoek naar meer informatie? Neem gerust een kijkje op de website van MaxiAxi. Met een ruim assortiment vind jij het keyboard wat goed bij je past. Voor vragen kan je terecht bij de specialisten van MaxiAxi. Bekijk snel het aanbod en plaats je bestelling.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search