Tips voor een dekbedovertrek kopen

Het leuk aankleden van je slaapkamer hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. In plaats gelijk alle meubels te vervangen, volstaat het vaak om met een nieuw dekbed een heel andere sfeer te realiseren. Dat wil niet zeggen dat elk nieuw dekbedovertrek een doorslaand succes is. Zo kun je kiezen uit tal van designs, maar niet elk dekbedovertrek zal bij het seizoen of bij je slaapkamer passen. Ga je een dekbed kopen, let dan even op de volgende tips zodat je voortaan nog meer plezier hebt van je nieuwe aankoop.

Het materiaal en de kleur van je dekbedovertrek

Een van de belangrijkste aandachtspunten is het materiaal. Zo is het verstandig om bij warm weer te kiezen voor een dekbedovertrek van katoen of microvezel. Deze materialen zijn heerlijk zacht en je hebt minder last van transpiratie tijdens je slaap. In de winter heb je juist meer baat bij een dekbedovertrek van flanel zodat je er lekker warm bij ligt. Naast het materiaal is ook het ontwerp of het dessin van belang. Dit heeft vooral te maken met het jaargetijde. Kies voor een mooi dessin waarbij je lekker tot rust komt. Zo zijn vrolijke kleuren en dito prints ideaal voor de zomer. In de winter kies je juist voor mooie, warme kleuren en aantrekkelijke patronen.

Let op de juiste maat

Vanzelfsprekend wil je geen dekbedovertrek kopen wat te groot of te klein is. Zorg er dus voor dat je weet wat de afmetingen zijn van je dekbed zodat je altijd de juiste maat bestelt. Wil je het nog makkelijker hebben? Let dan ook even op de instopstrook. In de meeste gevallen zul je een dekbedovertrek willen hebben met een dubbele instopstrook zodat je geen problemen ervaart om het dekbed netjes in het dekbedovertrek te stoppen. Daarmee maak je jouw bed in de kortst mogelijke tijd op en ben je klaar voor een aangename nacht.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search