Wat is voordeliger: sim only of prepaid?

Is het tijd om een simkaart voor je telefoon te bestellen? Dan heb je twee keuzes: je sluit een sim only abonnement af en ontvangt daarbij een simkaart, of je bestelt een prepaid simkaart. Voor velen is de prijs een belangrijke factor. Welke keuze is nou eigenlijk voordeliger? Lees in dit artikel met welke keuze je goedkoper uitkomt!

Is sim only of prepaid voordeliger?

Of een sim only abonnement of prepaid voordeliger is, hangt af van je gebruik. Ben je grootverbruiker en verbruik je veel data, belminuten en sms’jes? Dan is een sim only abonnement meestal voordeliger.

Ben je echter iemand die niet zo heel vaak zijn / haar simkaart gebruikt, dan wordt een prepaid simkaart als snel voordeliger. Je bepaalt namelijk volledig zelf wanneer je opwaardeert en met welk bedrag je dit doet. Dit maakt het goedkoper, maar het geeft je ook meer controle.

Wat voordeliger is, is dus afhankelijk van verbruik. 

Wat is het goedkoopste sim only abonnement?

Er bestaan veel verschillende sim only abonnementen van allerlei providers. Wat het goedkoopste abonnement is, hangt af van welke acties er momenteel lopen. Abonnementen kunnen tot zo laag als 5 euro per maand gaan! 

Wat is de goedkoopste prepaid sim?

De goedkoopste prepaid sim is eigenlijk gewoon gratis! Je kunt namelijk gratis simkaarten aanvragen. Soms staat hier zelfs al wat beltegoed op. Voor de meeste prepaid simkaarten betaal je een eenmalig bedrag van 5 tot 10 euro.

Natuurlijk dien je op een gegeven moment wel op te waarderen. Wat dan de goedkoopste prepaid sim is, is afhankelijk van wat je gebruikt. Goedkope tarieven voor bellen zijn normaal gesproken maximaal 10 cent per minuut. Voor sms’en is dat maximaal 15 cent per sms. Voor internetten is dat maximaal 15 cent per MB. 

Prepaid bundels maken het gebruiken van prepaid trouwens nog goedkoper. Dit zijn bundels die je vooraf koopt en één maand geldig zijn. Ideaal voor als je op een extra voordelige manier wilt mobiel internetten, terwijl je de voordelen van prepaid behoudt.

Conclusie

Op basis van je verbruik kun je gemakkelijk zelf inzien wat goedkoper is. Ben je grootverbruiker, dan is dat dus sim only. Gebruik je je simkaart wat minder, dan is dat prepaid. Bepaal dus voor jezelf: hoe ga ik mijn simkaart gebruiken? Kies je voor prepaid, dan heb je als bijkomende voordelen dat je geen abonnement of contract afsluit, dat je meer controle hebt over je kosten, en dat je flexibel bent met opwaarderen (je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert).

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search