Hoe voordelig zijn sim only abonnementen?

Voordat je een sim only abonnement / abonnement met telefoon afsluit, of een prepaid simkaart aanschaft, is het natuurlijk verstandig om te weten wat je hier nou precies voor betaalt. Waar kom je nou eigenlijk voordeliger mee uit?

Sim only abonnementen worden vaak als goedkoop gezien. Hoe voordelig zijn sim only abonnementen in vergelijking met andere opties? Lees verder voor meer informatie!

Laagste maandelijkse prijs

Wanneer sim only abonnementen met telefoon abonnementen worden vergeleken, valt natuurlijk direct op dat sim only’s goedkoper zijn. Dat komt doordat je bij een telefoon abonnement ook voor de telefoon betaalt. Bij een sim only betaal je alleen voor de bundel.

Aangezien je voor het afsluiten van een telefoon abonnement als het ware een lening aangaat, is het voor velen niet fijn om hiervoor te kiezen. Bovendien is het vaak iets te prijzig. Je komt op een hoge maandelijkse prijs uit. Hierdoor wordt dan voor een sim only abonnement gekozen. Deze zijn op het gebied van maandelijkse prijzen het goedkoopst.

Goedkope tarieven

Providers hanteren voor sim only abonnementen en telefoonabonnementen veelal soortgelijke tarieven. Echter richten sommige providers zich alleen op sim only. Dit zijn MVNO’s, ook wel virtuele providers genoemd. Dergelijke aanbieders zijn vaak voordeliger dan de grotere providers (onder andere doordat ze minder kosten hebben). Hierdoor zijn een deel van de sim only abonnementen goedkoper & voordeliger dan telefoon abonnementen.

Ook is sim only voordeliger dan prepaid, omdat providers lagere tarieven hanteren voor abonnementen in vergelijking met prepaid tarieven. Je betaalt dus een lager tarief per belminuut, sms en MB. Dit is voor velen een reden om voor sim only te kiezen, in plaats van een prepaid simkaart.

Wat is het goedkoopste sim only abonnement?

Uit het bovenstaande is het duidelijk dat sim only abonnementen goedkoper en voordeliger zijn dan de alternatieven (telefoon abonnementen en prepaid kaarten). Maar wat is nou eigenlijk het goedkoopste abonnement?

Het goedkoopste sim only abonnement is momenteel het abonnement van Simpel dat €3,50 kost. Hierbij ontvang je iedere maand 250 MB, 50 belminuten en 500 sms’jes. 

Toch is het ook bij goedkope abonnementen verstandig om onderscheid te maken. Het is namelijk wel een goed idee om een abonnement te kiezen dat bij jouw verbruik past. Je zult natuurlijk niet tevreden zijn als je iedere maand al na 1 week zonder data of belminuten zit. Het is dus verstandig om uit de goedkopere sim only abonnementen jouw favoriete bundel te kiezen, en dit abonnement vervolgens af te sluiten.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search