Het verzorgen van de Calathea

Bent u graag in de weer met planten en beschikt u over groene vingers? Dan is de Calathea de perfecte plant voor u. Deze bijzondere plant wordt ‘the living plant’ genoemd, omdat de bladeren ’s avonds dichtgaan en ’s ochtends opengaan. Dit heeft te maken met de hoeveelheid licht die de Calathea krijgt.

Om de plant goed te verzorgen is het van belang dat u de plant regelmatig kleine hoeveelheden water geeft. In de zomer is dit twee keer per week. In de winter heeft de plant wat minder water nodig en is één keer per week voldoende.

De ideale omgeving

Oorspronkelijk komt de Calathea uit het Amazonegebied. De grond is hier vochtig en de luchtvochtigheid is hoog. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat de plant altijd in vochtige grond staat. Dit kunt u zelf controleren door dit simpelweg te voelen met uw vingers, of door gebruik te maken van een watermeter. Let op dat de grond niet té vochtig wordt. De plant zal beginnen te rotten wanneer hij te veel water krijgt en dit is natuurlijk niet goed voor de plant. Een hoge luchtvochtigheid realiseren is wat lastiger. Om de luchtvochtigheid zo optimaal mogelijk te maken voor de Calathea, kunt u de plant twee keer per week besproeien met water. Vooral in de winter werkt dit trucje extra goed. Dit besproeien werkt, naast het nabootsen van luchtvochtigheid, ook goed als ongediertebestrijding en het houdt de mooie bladeren van de plant schoon.

De Calathea heeft veel water nodig, dus een plek in de volle zon is niet optimaal. Zet de plant neer op een plek in de schaduw, maar met daglicht. Een plek bij een raam op het Noorden is het beste, maar een plek op het Westen of Oosten is ook mogelijk. Zet de plant dan twee meter van het raam af.

In de zomermaanden kan de Calathea wat extra voeding gebruiken. Eens per maand Pokon Groene plantenvoeding toevoegen aan de grond is hiervoor een goede oplossing.

Calathea kopen bij Fleurdirect.nl

Koop uw Calathea direct bij Fleurdirect.nl en ontvang de plant binnen twee werkdagen op het door u gekozen afleveradres. Bij vragen is Fleurdirect elke dag tussen 10.00 en 17.00 bereikbaar.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search